Batavia Pop-Up Brandstore maakt ruimte voor nieuwe huurder in Bataviastad

Batavia Pop-Up Brandstore maakt ruimte voor nieuwe huurder in Bataviastad

Geplaatst op: 04-09-2015

Louter positieve reacties over tijdelijke Batavia winkel

Vanaf vandaag maakt de tijdelijke pop-up brandstore van Batavia GmbH weer ruimte voor een nieuwe huurder in Outletcenter Bataviastad in Lelystad. Daar waar vooral A-merken schoen- en kledingmerken de dienst uitmaken was de Bataviashop sinds juni een welkome aanvulling op het winkelaanbod van Bataviastad. De Bataviawinkel was bedoeld om vooral ook het mannelijke publiek aan te spreken in de drukke zomerperiode met meer dan 1 miljoen bezoekers in Bataviastad. Uit de louter positieve reacties die Batavia aantekende blijkt dat ze daarin geslaagd zijn.

Henk van Ommen, directeur van Batavia GmbH over Bataviastad: ‘De kansen die wij krijgen om onze merken Batavia en BluCave bij een breed publiek onder de aandacht te brengen pakken we altijd op; ondanks ons gebrek aan retailervaring zijn we daarin geslaagd. Vooraf kun je niet zeggen hoe een dergelijk avontuur gaat aflopen, de exposure op de tienduizenden bezoekers die Bataviastad wekelijks aandeden valt lastig te meten. Afgezet tegen de gemiddelde omzet die een bouwmarkt met verschillende merken in onze categorie realiseert hebben we het nogal goed gedaan. Het succes zegt iets over de aantrekkelijkheid van onze Batavia en BluCave producten. Als een bouwmarkt per week verkoopt wat wij verkopen in Batavia Stad met slechts 65m2, dan zie ik ons de leveranciers-awards al winnen’.

Op de vraag of er nu elders in het land nieuwe Batavia pop-up stores verrijzen was Van Ommen duidelijk: ‘Nee, retailen is een vak en niet onze corebusiness. De ervaring die we opdeden zullen we vooral gebruiken om onze wederverkopers te ondersteunen; we hebben geconstateerd dat onze merken Batavia en BluCave met net wat meer aandacht een aantrekkelijke omzet met dito marge genereren en dat dit heel goed mogelijk is binnen de vakhandel en bouwmarkt’.

< Terug naar overzicht